שאלות ותשובות


טראומה ודיסוציאציה
האם בטיפול בטראומה חייבים לדבר רק על הטראומה ולהיכנס לפרטים?
מטופלות רבות חשות כי הגעה לטיפול אצל אשת מקצוע מומחית בטראומה כרוכה בדיבור ישיר ומהיר על פרטי הטראומה והצפה של זיכרונות מכאיבים. החשש הזה יוצר בהלה ולעיתים אף הימנעות מהגעה לטיפול שכזה. חשוב לומר, דיבור ישיר על פרטי האירועים הטראומתיים אינו הכרח ! בודאי לא בתחילת התהליך. חלק משמעותי מטיפול בנשים שעברו פגיעות, בהן הרצון שלהן נמחק, הוא הקשבה מדוקדקת לקצב ולצרכים שלהן. הקשבה למה ואיך מתאים לי לספר, מה החששות שלי ומה אני עשויה להרגיש אחרי. בפגישת ההכרות המטפלת תבקש פרטים כלליים (הגיל בה החלה הפגיעה, לאורך כמה זמן נמשכה וזהות הפוגע) שיסיעו לה להבין את צרכי המטופלת אך אם הפרטים הללו מציפים מידי אין בכך כל הכרח.
עם זאת, אם מטופלת מעוניינת לשתף בתכנים קשים וכואבים המלווים אותה, הטיפול הוא בהחלט המקום לעשות זאת.
אני מפחד/ת שהטיפול יציף אותי ויפגע לי בתפקוד, יש מה לעשות עם זה?
איך אדע שזה הטיפול שאני צריכה?
כמה זמן ימשך הטיפול?
טראומה מורכבת היא טראומה שהתקיימה בד"כ לאורך זמן בתוך קשר קרוב, קשה להעריך כמה זמן יערך כל טיפול כיוון שמשתנים רבים משפיעים על נתון זה. עם זאת כן ניתן לומר שטיפול דינמאי התייחסותי אינו טיפול קצר מועד כלומר ישנה הבנה שכדי לבסס קשר בטוח, יציב בו יש רמה טובה של אמון יש צורך בזמן שעבור כל אחת/ד הוא אחר.
אם יש לי זיכרון מקוטע או איני בטוחה שעברתי טראומה כיצד לבחור טיפול?
זיכרון בכלל וזיכרון טראומטי בפרט הוא פעמים רבות מקוטע ואף לא ברור, תהליכים של שכחה או זיכרון חלקי הינם נורמאליים. אם יש לך זיכרונות חלקיים או איזשהי ידיעה לא ברורה חשוב מאוד ללכת לאשת/איש מקצוע המתמחה בטראומה ודיסוציאציה. הטיפול לא עוסק בשחזור זיכרון ולא בהכרח יסיע לברור אי הידיעות אם זאת אשת/איש מקצוע מומחים ידעו לנהוג בזהירות הראויה ולתת מרחב בטוח ומקצועי להתמודדות הנפשית שלך.